Het Team van Veilige Geboorte

Annemiek Gelissen

Ik werk al meer dan negentien jaar als vroedvrouw en ben vanaf dag één verliefd op dit mooie vak. Naast vroedvrouw ben ik ook echoscopiste en draagdoekconsulente en bied ik dus een zeer complete begeleiding. Als er vrouwen zijn met klachten kan ik gelijk duidelijkheid geven, dat is prettig.

Mensen die ik begeleid laten me vaak weten dat ik rust uitstraal en ontspannen ben, waardoor zij zich ook goed kunnen ontspannen. Ik heb een holistische, antroposofische invalshoek en ben geïnspireerd door de Abbahi Way of Transcendental Humanism. De persoon die ik voor mij heb is het vertrekpunt en daar pas ik mijn adviezen op aan. Voor mij is het belangrijk dat vrouwen bevallen op een manier die zij zelf willen. De vrouw staat centraal, maar ik zie ook graag een betrokken en actieve partner.

In de afgelopen jaren heb ik veel mooie momenten meegemaakt. Bijvoorbeeld de bevalling van een zevende kindje in een gezin. Alle andere kinderen stonden beneden te klappen en te juichen van blijdschap toen de baby was geboren. Een moment dat je bijblijft en natuurlijk de geboorte van mijn eigen twee kinderen.

Lotte Coumans

Hallo! Met sommigen heb ik al kennis mogen maken, maar hierbij stel ik mezelf even voor. Ik kom uit Berg en Terblijt (een klein dorpje in Zuid-Limburg) en sinds enkele maanden werk ik in Amsterdam.

Met veel plezier werk ik al een tijdje bij Veilige Geboorte. Toen ik een klein meisje was wist ik het al, ik wilde vroedvrouw worden! Het leek mij geweldig om buiken te mogen voelen, alles te weten over het ontstaan van een nieuw mini-mensje en om vrouwen echt te kunnen steunen bij een bevalling.

Elke vrouw, elke controle en elke bevalling is anders en uniek. Ik vind het fantastisch om (aankomende) moeders en vaders te mogen begeleiden bij de bijzondere periode rondom de geboorte van hun kindje. Ik kijk er erg naar uit om u te mogen begeleiden tijdens deze periode!

Heel erg graag tot ziens tijdens het spreekuur, uw bevalling of in uw kraamweek!

Fenna van der Molen

Welkom aanstaande vaders en moeders!
In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Amsterdam.
Sindsdien ben ik met plezier werkzaam als verloskundige. Inmiddels volg ik naast het werk als verloskundige de master Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Verloskunde is mijn passie, omdat ik de transitie naar het ouderschap enorm interessant en bijzonder vind. In mijn begeleiding sta ik, naast de medische zorg, stil bij persoonlijkheid en het opbouwen van een vertrouwensband. Op deze manier probeer ik zo goed mogelijk in te spelen op individuele behoeften. Ik vind het belangrijk dat de vrouw en haar partner genieten van deze periode!

Stagiaires

Vroedvrouwenpraktijk Veilige geboorte is een opleidingspraktijk en we begeleiden dus gedurende het jaar studenten verloskunde. Het kan zijn dat er een stagiair aanwezig is bij het spreekuur, de bevalling of het kraambezoek.