Annemiek Gelissen

Verloskundige / Echoscopiste

Ik werk al meer dan twintig jaar als vroedvrouw en ben vanaf dag één verliefd op dit mooie vak. Naast vroedvrouw ben ik ook echoscopiste en bied ik dus een zeer complete begeleiding. Als er vrouwen zijn met klachten kan ik gelijk duidelijkheid geven, dat is prettig.

Mensen die ik begeleid laten me vaak weten dat ik rust uitstraal en ontspannen ben, waardoor zij zich ook goed kunnen ontspannen. Ik heb een holistische, antroposofische invalshoek en ben geïnspireerd door de Abbahi Way of Transcendental Humanism. De persoon die ik voor mij heb is het vertrekpunt en daar pas ik mijn adviezen op aan. Voor mij is het belangrijk dat vrouwen bevallen op een manier die zij zelf willen. De vrouw staat centraal, maar ik zie ook graag een betrokken en actieve partner.

In de afgelopen jaren heb ik veel mooie momenten meegemaakt. Bijvoorbeeld de bevalling van een zevende kindje in een gezin. Alle andere kinderen stonden beneden te klappen en te juichen van blijdschap toen de baby was geboren. Een moment dat je bijblijft en natuurlijk de geboorte van mijn eigen twee kinderen.


Farah Hannou

Verloskundige

Sinds augustus 2020 mag ik mezelf met trots verloskundige noemen. Ik ben verloskundige geworden omdat het voor mij altijd al duidelijk was dat ik mensen wilde helpen. Van mijn moeder hoorde ik een verhaal over mijn overgroot oma die in het dorp bekend stond als vroedvrouw. Het verhaal in combinatie met mijn levenswens – het helpen van anderen – zorgde ervoor dat ik in haar voetstappen wilde treden. Iedere dag weer ga ik met een tevreden hart naar werk.

Als verloskundige denk ik dat ik het verschil kan maken voor iemand door mijn doorzettingsvermogen en dat ik het dienstverlenende karakter in het vak onderschrijf en erken. Het werk beperkt zich in mijn optiek niet tot het begeleiden van enkel de zwangerschap, baring en kraambed, maar gaat veel verder dan dat. Je bouwt echt een band op met iemand.

Werken in de verloskunde geeft je vrijwel elke dag gebeurtenissen die je nooit meer vergeet. Geen dag is hetzelfde. Maar wat mij toch het meest is bijgebleven is mijn alle eerste thuisbevalling. Dat was zo magisch. Dat zal ik nooit meer vergeten. Het is altijd adembenemend om te zien hoe een kind ter aarde komt en dan de euforie die de ouders ervaren. De tranen van geluk die de ouders hebben weten mijn hart altijd te roeren.

Mijn motto in werk is: “Be the person you want to have in your life.”

Ik geloof dat elke verloskundige uniek is in haar kunnen. Wat mij kenmerkt is mijn positieve houding. Ik krijg vaak terug dat dat mensen toch kracht geeft tijdens een baring, waarbij zij het niet meer zien zitten. Daarnaast ben ik realistisch en probeer ik beheerst te werk te gaan. Verder ben ik eerlijk genoeg om te weten tot waar mijn kennis en kunnen gaat en waar het tijd is om iemand in te schakelen.

Hopelijk tot snel ziens bij ons op de praktijk!


Lotte Coumans

Verloskundige

Toen ik een klein meisje was wist ik het al, ik wilde vroedvrouw worden!

Inmiddels ben ik sinds 2017 werkzaam als verloskundige in Amsterdam en heb ik veel baringen begeleid. Ik heb gestudeerd in Maastricht, waar ik ook vandaan kom.

Elke vrouw, elke controle en elke bevalling is anders en uniek. Graag begeleid ik jullie bij deze bijzondere periode.

Vol passie licht ik jullie voor over alles wat met de zwangerschap, baring en het kriigen van een kindje te maken heeft. Ik vind het belangrijk dat jullie vol vertrouwen en goed voorbereid de bevalling in gaan.

Ik kijk er erg naar uit om jullie te mogen begeleiden tijdens deze periode!


Bouchra Skakni