Annemiek Gelissen

Verloskundige / Echoscopiste

Ik werk al meer dan twintig jaar als vroedvrouw en ben vanaf dag één verliefd op dit mooie vak. Naast vroedvrouw ben ik ook echoscopiste en bied ik dus een zeer complete begeleiding. Als er vrouwen zijn met klachten kan ik gelijk duidelijkheid geven, dat is prettig.

Mensen die ik begeleid laten me vaak weten dat ik rust uitstraal en ontspannen ben, waardoor zij zich ook goed kunnen ontspannen. Ik heb een holistische, antroposofische invalshoek en ben geïnspireerd door de Abbahi Way of Transcendental Humanism. De persoon die ik voor mij heb is het vertrekpunt en daar pas ik mijn adviezen op aan. Voor mij is het belangrijk dat vrouwen bevallen op een manier die zij zelf willen. De vrouw staat centraal, maar ik zie ook graag een betrokken en actieve partner.

In de afgelopen jaren heb ik veel mooie momenten meegemaakt. Bijvoorbeeld de bevalling van een zevende kindje in een gezin. Alle andere kinderen stonden beneden te klappen en te juichen van blijdschap toen de baby was geboren. Een moment dat je bijblijft en natuurlijk de geboorte van mijn eigen twee kinderen.


Verloskundigen in opleiding

Vroedvrouwenpraktijk Veilige geboorte is een opleidingspraktijk en we begeleiden dus gedurende het jaar studenten verloskunde. Het kan zijn dat er een verloskundige in opleiding / stagiaire aanwezig is bij het spreekuur, de bevalling of het kraambezoek.