Aanpak Praktijk Veilige Geboorte Amsterdam - Foto: Kala Bernier

Aanpak

Bij vroedvrouwenpraktijk Veilige geboorte hebben we ruimschoots aandacht voor je zwangerschap, via reguliere controles en echo’s. Alle denkbare informatie over je zwangerschap en bevalling staat op onze pagina met links.

Omdat we het belangrijk vinden dat moeders ook na de bevalling een goede start hebben met hun baby besteden we extra veel tijd aan je kraamtijd en je moedertijd. Naast alle tijd en aandacht die er is voor de moeders, hebben we ook oog voor de vaders.

Naast een gewone zwangerschapsbegeleiding kan je bij Veilige geboorte ook kiezen voor Centering Pregnancy, een visie op zwangerschap die steeds populairder wordt in Nederland.

Centering Pregnancy

Als je ervoor kiest om mee te doen aan Centering Pregnancy kom je samen met 8 à 10 andere vrouwen in een groep. Iedereen is ongeveer rond dezelfde tijd uitgerekend en de gedachte is dat je leert van elkaars ervaringen. Het blijkt dat de deelneemsters meer zelfvertrouwen krijgen en dat hun kennis over zwangerschap en bevalling verdiept. Er worden zelfs minder kinderen te vroeg geboren. Naast al deze voordelen is het vaak ook gewoon gezellig om samen te komen en je verhaal te delen.
Er zijn 10 bijeenkomsten van elk 2 uur en de verloskundige doet ook mee. De gewone zwangerschapscontrole gebeurt tijdens de bijeenkomsten en als je meer zorg nodig hebt, plannen we een extra afspraak. Lees meer over deze succesvolle vorm van zorg op de site van CenteringPregnancy.

Kraamtijd

Je nieuwe gezin is prachtig, maar ook kwetsbaar. De meeste moeders zitten niet op een roze wolk en kunnen best wat extra ondersteuning gebruiken. Wij kijken dan ook naar hoeveel tijd je nodig hebt en passen onze bezoeken daarop aan. Onze vroedvrouwen besteden daarbij graag aandacht aan het op gang brengen en houden van de borstvoeding.

Moedertijd

Vanuit de Centering Pregnancy weten we dat het prettig is om andere moeders te zien en te spreken. Om ook na de geboorte contact te houden met andere moeders start Veilige geboorte een moedercafé. Ook voor de moeders die niet meededen met Centering Pregnancy. Een fijn moment om ervaringen te delen, een les te krijgen over babymassage of om een lactatiekundige aan het woord te laten. Uiteraard is je kindje ook welkom.

Vadertijd

Ook voor de partner verandert er veel in een nieuwe gezinssamenstelling. De vaders worden nog wel eens over het hoofd gezien, terwijl hun positie en welzijn bij zwangerschap en bevalling en in het gezin heel belangrijk zijn. Een vader die betrokken is bij de zwangerschap en de bevalling heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van zijn kind. In onze praktijk bieden we dan ook zwangerschapsbegeleiding en meditatie aan voor vaders, maar ook voor stellen. De begeleiding is in handen van ervaren coaches (zie linkpagina) en sluit goed aan bij de mannelijke beleving van deze bijzondere periode.

Deel deze pagina op social media of via mail