De combinatietest en het structureel echoscopisch onderzoek (SEO) zijn screeningsecho’s. Je ontvangt van ons of van je eigen vroedvrouw uitgebreide informatie over deze testen. We benadrukken hier nogmaals dat de combinatietest een kansberekening is en geen diagnose en dus nog geen zekerheid biedt.

Bij het SEO worden niet alle afwijkingen ontdekt omdat niet alle afwijkingen altijd zichtbaar zijn op de echo. Bovendien zijn er ook aangeboren afwijkingen die nog niet zichtbaar zijn tijdens de zwangerschap. Als we geen bijzonderheden zien tijdens het SEO is dit dus geen garantie op een gezonde baby. Als we wel bijzonderheden ontdekken verwijzen we door naar de specialisten van het VUmc.

De echo’s op eigen verzoek zijn op geen enkele manier medisch diagnostisch en we zoeken dus op dat moment niet naar afwijkingen. We zijn dan ook niet aansprakelijk als er achteraf een afwijking blijkt te zijn. Als ons toch iets opvalt tijdens de echo, bespreken we dit natuurlijk met jou en met je vroedvrouw of arts.

Op geslachtsbepalingen kunnen we geen garantie geven, aan de beoordeling kunnen geen rechten ontleend worden.

De beeldkwaliteit van de echo’s is afhankelijk van een aantal factoren die we niet kunnen beïnvloeden, zoals ligging van de placenta, de hoeveelheid vruchtwater en de dikte van de buikwand.